Huskvarna föll klart

15 NOV 2008 20:18
När första omgången av bågskytteallsvenska avgjordes i Oskarshamn så föll Huskvarna laget med 2-1 i alla tre matcherna.
  • Skapad: 15 NOV 2008 20:18

Första matchen mot Borås såg först ut att bli en seger för Huskvarnalaget. Man låg bra till i alla discipliner efter två skjutomgångar men sedan tappade både Tony Lindeberg, compoundklassen och Jan Ruthblad, klassikerskytten sina matcher. Hanna Janeke som sköt fristilsklassen vann sin match enkelt. Men med ett bra skytte från Borås skyttarna på slutet så blev det till slut en förlust med 1-2.

Andra matchen sköts mot Vetlanda och här startade alla skyttar med att vinna sin första serie, men sedan var det slut på bränslet. Både Jan och Hanna tappade sitt skytte och föll med 1-3 i sina matcher. Tony började få igång sitt skytte och vann sin match relativt enkelt med 3-1. Vilket resulterade i att Vetlanda överraskande vann själva matchen med 2-1.

Sista omgången stod hemma laget Skogen för motståndet och även här blev det stryk med 2-1. Detta sedan Jan startat bra och ledde med 2-0 men tappade till 2-3 i sin match. Nu sköt Jan klart godkänt, men vad gör det när motståndaren skjuter så bra som 28 poäng i båda sina sista omgångar. Då räcker man liksom inte till. Hanna tappade rejält i sin match och föll klart med 4-0 medan Tony till slut vann sin prestigematch mot Håkan Johansson men först efter en shoot-offpil.

Tre förluster alltså och det var kanske inte van lagledaren Leif Kedén väntat sig. Men vi var ändå med ända in i det sista på två av matcherna. Så är det och nästa gång kan det vara vi som tar revansch på de andra lagen. Så jämt är det.

Skribent: Leif Kedén