Ett guld och ett silver på junior SM

26 JUL 2010 09:52
Fler skyttar från Huskvarna deltog under taveltävlingen på Junior SM nere i Skåne. Favoriten Ida Andersson svarade på förväntningarna och besvikelsen från nordiska tidigare i år, men även Sanna Bjerenius tog ett kliv framåt.
  • Skapad: 26 JUL 2010 09:52

Tävlingen var en av de absolut blåsigaste på många år, vilket också livesändningarna på nätet kunde påvisa då man var tvugna att stänga av ljudet på kamerorna på grund av ljudet från blåsten.

Ida Andersson tog alltså ett kanske inte så överaskande guld i DF 16 efter en tuff semifinal mot Julia Carlbäcker, Gävle. Efter 4-4 i setmatchen tog Ida klivet framåt och sköt en 26:a i det blåsiga vädret. Guldmatchen sedan blev ingen spännande historia mot Sandra Andersson där Ida tog en överlägsen seger med 6-0. Sedan starten 2006 har Ida endast förlorat två guldmatcher i stora sammanhang och totalt har hon nu skrapat ihop elva (!) SM guld i både senior och juniorklasserna.

Sanna Bjerenius, arkiv Silverpilen 2010

En större överraskning var det dock att Sanna Bjerenius i DF 13 tog en silvermedalj. Sanna har bevisat på taveltävlingarna tidigare i år att hon skjuter riktigt bra, och utvecklingen på hennes skytte har verkligen tagit fart framåt. Guldmatchen mot Julia Molin, Järnvägen blev dock för svår i blåsten. Men Sanna är mest troligen mycket nöjd ändå!

För övriga Huskvarnaskyttar gick det tyngre. Kusinerna Dennis och Sofie Ståhlkranz missade båda precis kvalgränsen för matchskyttet, liksom Linnéa Karlsson. Jespher Johansson hade en riktigt tuff dag i blåsten.

Skribent: Tom Pedersen