Erik Larsson – ny assisterade förbundskapten för Olympiska laget

22 JAN 2009 12:41
Huskvarnas tränare Erik Larsson har fått uppdraget som assisterade förbundskapten för Olymiska laget.
  • Skapad: 22 JAN 2009 12:41

Efter att Stefan Andersson avgick som förbundskapten så har det varit ovisst vad som skulle hända. Svenska Bågskytteförbundet har nu bestämt sig för att ändra upplägget för juniorer. Det som nu kommer ske är att tre stycken assisterande förbundskaptener kommer utses, en för Olympisk, en för compound och en för fält.

Erik Larsson kommer jobba som assisterande förbundskapten under Per Bengtsson. Främsta uppgiften som assisterade förbundskapten är att jobba med utvecklingen av landets juniorer.

- Anledningen till att jag tackade ja till uppdraget var det upplägg som Per Bengtsson pressenterade. Med ett sådant upplägg tror jag att Sverige har möjlighet att få fram många bra skyttar. Sen är det extra roligt att kunna få vara med juniorerna i deras utveckling till elitidrottare.

- Min förhoppning är jag tillsammans med Per Bengtsson ska kunna ta fram en utvecklingsmöjlighet där skyttar går från landsdelsgrupperna till juniorlaget och sedan kommer väl förberedda inför seniorlandslaget.