Stipendium till Huskvarnaskytt

22 APR 2009 15:34
Länsförsäkringar delar årligen ut stipendium till idrottsliga prestationer som varit under det föregående året. Huskvarna bågskytteklubb har tidigare haft stipendiater, när Emilia Gustafsson bland annat representerade Sverige två gånger under världsmästerskap och europamästerskap.
  • Skapad: 22 APR 2009 15:34

Huskvarna Bågskytteklubb har genom Leif Kedén nominerat Ida till stipendiumet och med följande motivering.

Ida Andersson, Huskvarna Bågskytteklubb är idag Sveriges mest lovande fristilskytt inom bågskyttesporten. Ida har tävlat i fyra år och har hunnit med många framgångar under sin korta tid.

Under 2008 vann Ida alla sina fyra JSM starter överlägset ( Tavla inomhus 12 meter, Jakt 30 mål, Fält 24 mål och tavla utomhus 50 meter )
Ida hann även med att ta en silvermedalj på Nordiska Juniormästerskapen i Danmark. Samt att hon stod som överlägsen segrare i Rikstävlingen Yngre Junior Cupen.

Ida har under 2008 varit en av de juniorskyttar som både tränat och tävlat mest i hela Sverige. På många av dessa tävlingar har Ida även fått tävla mot pojkar i samma åldergrupp och hon har oftast vunnit även dessa tävlingar. Idas framgångar har även gjort att hennes tränare Erik Larsson blivit utsedd till landslagstränare för fristilsskyttar.  Ida är som jag skrivit tidigare väldigt träningsvillig och målmedveten med sin träning och sina tävlingar. Bland annat har hon deltagit i klubbens Allsvenska lag och blivit uttagen till juniorlandslaget och Sveriges Framtidsgrupps träningsläger på Bosön där hon fick träna under Mr Kim som är en av Sydkoreas absolut bästa tränare.

Ida är mycket omtyckt bland sina klubbkamrater och har redan blivit en inspirationskälla till klubbens övriga ungdomar. Ida är mycket duktig på att planera sin idrott, skolgång och egen fritid. Hon har MVG i de flesta av sina skolämnen vilket bevisar att hon vet vad som krävs för att alltid lyckats. Idas stora mål nu är att vinna ett senior SM tecken, att få delta i landslaget och Olympiaden i London 2012.

Stipendiumet kommer att delas ut den 22/4 i samband med Länsförsäkringars årsstämma.

Huskvarna Bågskytteklubb vill rikta ett stort grattis till Ida och kommer med spänning och förhoppning att se hennes utveckling mot hennes mål.

Läs gärna vilka tre andra idrottare som har fått pris, genom att klicka här.

Skribent: Tom Pedersen