Julosten avgjord

01 DEC 2007 19:05
En av bågskyttesportens roligaste namn på en tävling är absolut ”Julosten”. En taveltävling som avgörs inne i Motala Sporthall.
Namnet kommer av att man har ett prisbord som består av ostar, där av detta finurliga tävlingsnamn.
  • Skapad: 01 DEC 2007 19:05

Det är en mycket omtyckt tävling och startfältet håller mycket god klass i de flesta klasserna. Årets deltagarantal var 185 startande vilket även innebär att det är en av de största tävlingarna förut SM i deltagarantalet.

Huskvarna hade hela 17 skyttar på plats och bland seniorerna kan nämnas att Tony Lindeberg var den som sköt dagens högsta resultat. 569 poäng räckte bara till en sjätteplats i HC19. Tony hade behövt ytterligare två poäng för att få vara med och skjuta finalomgången vilket de fyra bästa i varje klass fick göra. I denna klass blev Tom Pedersen elva på 560 poäng vilket är lite under vad Tom brukar skjuta.
Finalskjutning blev det i alla fall för Elin Kedén som var trea i DC19, på 560 poäng. Elin började suveränt men tappade något i andra omgången. I finalskjutningen blev det först en klar förlust mot Ingrid Olofsson, Sturarna med 109-116 men i matchen om tredje plats vann Elin enkelt över Monika Knutsson, Grimslöv.

Bland övriga seniorer som placerade sig bra kan nämnas, Hanna Janeke som till slut blev sexa i DF19. Håkan Karlsson sköt katastrofalt dåligt idag i HC40, men det gjorde flera så Håkan blev ändå fyra.
I herrarnas fristilsklass blev Daniel Eckerström bästa Huskvarnaskytt på 14 plats, en placering före klubbkompisen Jeff Freding och bästa klassikerskytten Rickard Johansson slutade nia i HK19.

Ida Andersson och Erika Harrysson, två duktiga fristilstjejer (Arkivbild)

Bland ungdomarna så dominerade Ida Andersson ännu en gång i DF13. Ida går från klarhet till klarhet och visar att hon nu nått en väldigt hög lägsta nivå på sitt skytte. Idag vann hon med hela 47 poäng före tvåan. Godkänt får även våra äldre fristilstjejer Erika Harrysson och Gabriella Johannsson som fick skjuta bland seniorerna. 461 poäng Erika visar att hon är på rätt väg i sin utveckling. Vidare kan nämnas att Jespher Johansson blev fyra i HF13 på mycket goda 529 poäng vilket torde vara ett personligt rekord.

Till sist kan nämnas att idag var det Axel Svahn som knep nionde platsen framför kompisen Tim Eckerström i HK10 och Adam Knutsson blev 13-man i HF13 och Jonathan Johansson blev 9 i HK13.

En preliminär resultatlista från tävlingen hittar ni här.

Skribent: Leif Kedén