Distriktförbund

Idrottens dag genomförs över hela landet under 2018. Barn, ungdomar, vuxna och äldre välkomnas till en dag full av rörelseglädje och spännande samtal om framtidens idrott. I Småland arrangeras Idrottens dag i Växjö (15/9) och Vislanda 29/9.

Idrottens dag är en dag full av roliga aktiviteter som arrangeras på 31 orter i Sverige 2018. Dagen ska inspirera till rörelse och det viktiga samtalet om hur idrotten ska utvecklas för att fortsätta engagera lika många människor även i framtiden.

Glad sommar!

(2018-06-29 11:19)
Vi har kanslistängt v.27-30.

Jönköpings-Posten och Värnamo Nyheter publicerade 11-12 maj 2018 en artikelserie om ungdomsidrott, med fokus på fotboll. Smålandsidrotten har skrivit följande kommentar i form av ett debattinlägg.

Ett problem inom idrottsrörelsen idag är att kurvan för aktiva faller redan vid 11-års ålder. Fotbollsklubben Färjestadens GoIF vill motarbeta det. Föreningen hoppas att genom sitt projekt ”Drop of Akademi” kunna bidra till ett livslångt idrottande.

Vi hälsar alla barn och ungdomar välkomna till ”Move for fun” – 13 juli 2018 i Borgholm på Öland, kl. 11.00-16.00. Vi har aktiviteter för alla åldrar – såklart kostnadsfritt!

Idrottsrörelsen förändras! Det förändringsarbete som Gymnastikförbundet Sydost bedriver i gymnastikföreningarna i Småland och Blekinge är ett strålande exempel på att idrottsrörelsens strategiarbete mot 2025 går framåt.

Rugby kan betraktas som en tuff idrott av många, men Wexiö RK:s träningsform Social Rugby låter alla vara med och utöva rugby på sina villkor. Smålandsidrotten har träffat Per Bengtsson, coach och initiativtagare, från Wexiö Rugby Klubb.

Smålandsidrotten, tillsammans med landstingen i Småland, driver projektet "Sund Smart Stark Senior" med syftet att skapa hälsofrämjande aktiviteter för seniorer och få fler seniorer till föreningslivet. Nu är det Borgholms tur!

Idag är det ministerbesök i Kalmar län! Äldreministern Lena Hallengren besöker Oskarshamn och springer Vårruset i Kalmar. Kopplingen mellan idrott och äldre är högaktuell, då RF driver frågan ”Idrott för äldre".

Idrottsrörelsen förändras! Här är ett spännande initiativ från basketklubben Sunnerbo Stars i Ljungby och Markaryd. Klubben har infört en ny spelform inom basketen som kommer spridas till andra klubbar i Sverige.

Skatteverket har tagit fram informationsträffar och webbseminarier för idrottsföreningar som handlar om att deklarera och vad som gäller för idrottsföreningar.

Länsförsäkringar i Jönköpings län har tillsammans med Smålands Idrottsförbund utsett 2018 års juniorstipendiater. Fyra mycket lovande unga idrottare får förutom den stora äran 6 000 kronor vardera.

Under torsdagskvällens Idrottsforum i Kalmar diskuterades främst frågorna ”anläggningar och idrottsmiljöer” och ”den moderna föreningen”. 20 föreningar med totalt 60 representanter, från 13 olika idrotter, mötte politiker från Kalmar kommun.

- Rörelseförståelse är lika viktigt som läsförståelse, slår Patrik Oscarsson, idrottspolitisk chef på Riksidrottsförbundet, fast när han inleder frukostmötet i Kalmar.

E-post: info@huskvarnabk.se