Foto: Dean Alberga/ DUTCHTARGET

Hälsning från Sofie

23 MAJ 2019 07:10
Här kommer en hälsning från ett varmt Turkiet.
  • Uppdaterad: 23 MAJ 2019 07:10

I skrivande stund är klockan 19, det är 24 grader och jag sitter på balkongen på hotellet. Laget ska snart gå och äta middag följt av lagmöte.Varje kväll har vi alltid gemensam middag följt av möte.

Igår sköt jag kvalomgången på world cup stage 3 2019 som traditionsenligt går i Antalya. En fantastisk tävling att skjuta, fint väder, bra arrangemang, bra hotell och god mat.

Kvalomgången sköt vi på förmiddagen och det blev en tuff historia, jag upplevde inte att min plan inte fungerade och att försöka byta plan fungerade sämre. Jag kände att jag hade bra skytte i mig som vägrade komma ut vilket skapade frustration. Första omgångens poäng var okej på 335poäng, andra omgången sköt jag 328 poäng. Nivån är riktigt hög, det märks att VM bara är ett par veckor bort.

Senare samma eftermiddag var det dags för mix finaler, precis som på grand prix fick jag skjuta med Hampus Borgström från Helsingborg. Vi sköt stabilt och bra men vi hade ett riktigt tufft motstånd, Frankrike, som inte släppte någon poäng åt slumpen. Vilket gjorde att, trots bra skytte, förlorade vi matchen.

Mitt utgångsläge inför dagens individuella finaler var tufft eftersom gårdagens placering blev låg. Men jag ville ha med mig något bra till VM. Med riktig bra coachning av Tomas som hjälpte mig att hålla mig till min plan sköt jag en av de bästa finalerna jag skjutit. Poängen räckte inte hela vägen, jag sköt 142poäng (max 150) mot min motståndares 147. Men det var stabilare, hjärnan var boxad, jag höll mig till samma plan genom hela finalen och framförallt kände jag att jag styrde och sköt min båge inte tvärt om.

Nu kvarstår att heja på Sveriges herr compoundlag och Sveriges dam recurvelag. Sen ska jag passa på att träna och njuta lite av solen. Följ mig gärna på socialamedier! Kram Sofie

Skribent: Sofie Ståhlkrantz