Dagisgruppen

Dagisgruppen som den heter är en grupp med pensionärer/eldstjälar och/eller personer som inte har något dagligt arbete att gå till. Deras intresse är att hålla bågskytteklubben i fint skick under dagtiden. Dem klipper bland annat gräset och ser till att klubbstugan är i ett trivsamt skick och har hand om skolor och andra företag eller aktiviteter som förekommer på dagtid. Nedan ser du en liten presentation av medlemmarna. Huskvarna Bågskytteklubb hade inte haft en sådan fin anläggning som den har idag om det inte vore för den entusiastiska dagisgruppen fanns.

Medlemmar

Per Hackberg

Per är fastighetschef i styrelsen och är numera pensionerad. Han har jobbat på Husqvarna AB större delen av sitt liv. Per brukar klippa gräset uppe på Träffpunkten. Per har varit medlem i klubben sedan 1955.

Kurt Frisk

Kurt är en av de medlemmarna som varit med sedan starten i klubben. Han sköt tidigare för Jönköpings bågskytteklubb men flyttade över till Huskvarna BK 1957 när Jönköpingsklubben las ner. Kurt har under sitt liv varit aktiv i många yrken, bland annat polis, körlärare och militär. Kurt brukar precis som Per klippa gräset under sommarhalvåret. Kurt utnämndes under 2008 till en av klubbens hedersmedlemmar.

Jan Ruthblad

Jan är en av klubbens nyaste medlemmar (invald 2006), tillika ordförande i klubben. Han är ursprungligen från Gotland vilket tydligt hörs på hans dialekt. Han har många års erfarenhet i bågskyttesporten och har blivit en stor tillgång till bågskytteklubben. Jan var även med och startade Karlskrona Bågskytteklubb.

Ulrik Rydberg

Ulrik är fortfarande en aktiv bonde, har en egen bondgård utanför Tenhult. Han har på något sätt blivit invald i dagisgruppen då han har möjlighet att träna och hjälpa till på dagtid. Han brukar hjälpa till i skogen när något ska göras. Han har varit medlem i klubben sedan 2004.

Leif Hackberg

Leif har varit medlem i klubben sedan 1959 har under dessa år alltid skjutit klassisk båge. Leif har under många år varit ordförande i klubben har tillsammans med bland annat hans bror Per sett till att vi idag har den fina skjuthallen som vi har. Leif uppgifter i dagisgruppen är ännu okänt.

Lars Würsig

Lars har skjutit pilbåge till och från sedan 1999. Han har tidigare jobbat på Husqvarna AB vilket tog mycket tid, som gjorde att skyttet påverkades. Nu har han dock fyllt "myndig" och är självklart välkommen i gemenskapheten. Lasses senaste merit är en andraplacering på klubbmästerskapet inomhus 2006 efter att inte ha tränat alls på några år.

Rolf Janeke

Rolf är klubbens administrativa överhuvud och har varit medlem sedan 1976. Han sköter alltid sekretariatdelen när klubben arrangerar tävlingar och ingen har mer koll än Rolf. Han har som de flesta medlemmarna i dagisgruppen jobbat många år på Husqvarna AB men har tillsammans med Lars och Leif under 2009 gått med i dagisgruppen.

Det finns inget album kopplat till denna sida.